“El Jubilats es mouen contra la pujada del 0’25 de les pensions i preparen manifestacions arreu de l’Estat” . Aquest hauria de ser el titular del dia 23 als mitjans de comunicació parlats, escrits i audiovisuals.

Però per arribar-hi ha calgut molta feina prèvia que la “Coordinadora Estatal en defensa de les pensions” i les assemblees de totes les comunitats autònomes han portat a terme durant molts anys de conscienciació.

El dia 22 es manifestaran els jubilats, treballadors i els col·lectiu de joves en defensa del sistema de pensions públiques. Mentre el Gobierno de España publicita els plans privats de pensions des del Consell de Ministres i de la portantveu del Pacto de Toledo la Srª Celia Villalobos es pleguen de mans per tal d’incentivar les propostes parlamentàries de reforma del sistema per tal de fer-lo suficient econòmica i socialment. El pilar més important de cohesió social no pot ser esgarrapat dia rere dia amb la indiferència del pensament Neoliberal del polítics que governen.

No ens plegarem a aquesta indiferència planejada que demostra, una vegada més, a favor de qui governen. La nostra rebel·lió pacífica crida als carrers i places de tot l’Estat que: “Si ens toquen les pensions, ho pagaran a les eleccions”. No es pot tenir major despesi a la Democràcia que impedir debats parlamentaris al·legant sostres pressupostaris i disfressant la realitat de milions de famílies que viuen en precari.

Les nostre reivindicacions no solament abasten al 0’25. Volem la derogació de les reformes laborals dels Presidents Zapatero y Rajoy i les reformes que afecten a la Seguretat Social en els vessants pensions, sanitat i dependència. Exigim un pla efectiu i programat de construcció de residències públiques on les despeses siguin el 75% de les pensions dels jubilats.

2018_02_22-Concentración Marea Pensionista-Manuel Roldán 01