Ayer 29/05/2019 Antonio Fernández Bardon envió a los matones de Desokupa a desalojar, mediante amenazas y sobornos, a 6 familias del bloque Gayarre 42 en el Barrio de Sants.
Las vecinas del barrio lograron evitar 4 desalojos pero no se pudo evitar que 2 vecinos pactasen y abandonasen su casa, aunque aún está por investiga ra través de Iridia si tuvieron que hacerlo bajo fuertes presiones y en una negociación desigual.
Fue una larga jornada en la que pasaron muchas cosas.
Primero empezó la policía apaleando nada más llegar y defendiendo una vez más a la mafia, enseguida se acercó mucha gente a apoyar, a partir de aquí fue una larga espera para todo el mundo y se produjeron continuas negociaciones.
Muchos iban fotografiando y filmando, y hasta se maquillaban para la ocasión.
Muchos activistas ocuparon la oficina de la inmobiliaria Nextdoor en la calle Viladomat. Su negociación fue, que no se irían de allí hasta que se solucionase la situación en el bloque.
Después de 12h se aseguró la permanencia de esas cuatro familias, además con un compromiso entre todas las partes, incluída policía, de que a la más mínima presión, las vecinas denunciarían y se abriría un proceso judicial.
Finalmente llegaron los aplausos y una celebración en forma de pastel de cumpleaños para una de las vecinas que consiguió quedarse.
Una vez más vuelvo a decir que les jode un montón la alegría de la gente frente a sus vidas de mierda.

Texto y fotos: Pedro Mata.

BLOC GAYARRE 42 Manifest GAS GRUP D’HABITATGE DE SANTS
Antonio Fernández Bardón vol fer fora les families del Grup d’Habitatge de Sants que viuen al bloc gayarre 42, okupat el passat 24 de febrero. Però sap que si no tens a la gent al teu costat, és imposible guanyar cap batalla.
A través dels mitjans de comunicación, del seu advocat Òscar Carod i de comunicats i informacions falses, ha estat difamant, mentint i fent-se la victima de l’okupació de Gayarre 42 i el procés de negociació que hem fet amb ell.
Com podem dir petit propietari a algú com Antonio Fernández Bardon, que té quatre empreses al seu nom? Entre elles una inmobiliària que es dedica a vendre i llogar pisos a turistes, empresaris i persones amb alt poder adquisitiu?
Per què diu que no té cap tipus de relació amb MK Premium, si té les mayeixes practiques que qualsevol fons boltor?
És “estar amb les veïnes”: 1. Fer-les fora de casa, 2, reformar-la i 3, pujar el preu del lloguer del bloc i de tot Sants, com s´ha fet amb Gayarre?
Diu que vol buidar com abans millor l’edifici per seguir fent obres, i que per això a fet servir vies extarjudicials com els matons. Com pot ser que un advocat recorri a aquestes practiques? No será que no li importen les veïnes i té pressa per especular?
I per què diu que no volem negociar amb ell, si el que ens oferia eren tres pisos per a les sis families del bloc, pagant només sis mesos de lloguer, i que traien-li costos de fiença i contracte serien només tres mesos? No sap, tenint dues inmobiliàries, que a les persones que viuen al bloc, amb la nòmina que tenen, no els hi farien contracte de lloguer, i menys a Sants?
Antonio Fernández Bardon menteix i especula. Que no ens confonguin d’enemis. Aeran petits o grans, però són tots especuladors, i cal frenar-los abans de que creixin
L’okupació del bloc gayarre és una trava a la especulació i a la gentrificació del barri de sants. No deixarem que especulin amb Gayarre ni amb cap altre pis o bloc del barri. No deixarem que ens facin fora de les nostres cases per reformar-les i llogar-les a turistes, empresaris i persones més riques que nosaltres. La lluita al Bloc Gayarre és de totes i beneficiarà a totes!
#BARDONESPECULA
#NOESFARANFAORA
#GAYARREESDEFENSA

2019_05_29_desokupa gayarre 42 (18)