Para ver las fotos ir a Galería de Fotomovimiento

24 de maig de 2014 –

Desprès de més de set mesos de resistència, el passat 24 de maig els treballadors i treballadores de Panrico a la planta de Santa Perpetua van decidir en assemblea i mitjançant una votació entre tots els i les vaguistes continuar la vaga indefinida i seguir lluitant pels seus llocs de treball.

Mentre va durar l’assemblea, els treballadors van exposar amb força la idea de continuar la vaga i seguir pressionant a l’empresa perquè doni marxa enrere en les seves pretensions i aconseguir una millor proposta per al conjunt dels treballadors.

Per altra banda, un nucli important del Comitè de Empresa format pel president i el secretari, van tornar a reiterar que entrant a treballar es podria arribar a una millor negociació des de dintre. Una mesura insòlita sabent que l’empresa vol acomiadar en primer lloc tots els representants del Comitè de Empresa.

Finalment, la votació va acabar imposant-se per 110 vots a favor de continuar la vaga contra els 66 que optaven per entrar a treballar.

Queda clar, doncs, que el petit reducte de treballadors i treballadores que des de Santa Perpetua estan resistint les envestides de la patronal, el fons d’inversió Oaktree, no donarà tant fàcilment el braç a tòrcer, i l’empresa de moment ja ha d’assumir una milionada per adequar a la sentència de la Audiencia Nacional els acomiadaments del ERO que està portant a terme.

Text i fotografies Xavi Ariza