CAT
Avui, centenars de milers de ciutadans s’han manifestat des de Plaça d’Espanya i per l’Avinguda del Paral·lel per demanar una vegada més la llibertat dels presos polítics catalans.
Aquests dies passats, hem vist com diversos membres dels CDR han estat detinguts. També rapers, persones de referència a la cultura, representants polítics i membres del govern escollits democràticament. Més de 260 càrrecs de la Generalitat, cessats en l’aplicació del 155.
Des de fa 40 anys, tallar una carretera durant una protesta no es considerava delicte. Des de fa 40 anys, cantar no es considerava delicte, fos quina fos la lletra de la cançó. Ara, segons sembla, és "terrorisme i rebel·lió"
Vivim en una democràcia molt curiosa que cada vegada s’assembla més a una dictadura.
El 25 de març, el comitè de Drets Humans de Nacions Unides va emetre una resolució en la qual instava l’Estat a "prendre totes les mesures necessàries per garantir que Jordi Sànchez pogués exercir els seus drets polítics"
Bèlgica obre diligències contra l’Estat espanyol per el geolocalitzador instal·lat, suposadament de manera il.legal, al cotxe de Puigdemont.
La justícia Alemanya deixa en llibertat a Puigdemont i diu que no veu violència en el moviment independentista català.
El tribunal d’Edimburg que analitza l’euroordre, presentada per Espanya per obtenir el lliurament de l’exconsellera d’Educació Clara Ponsatí, ha sol·licitat més temps per estudiar el cas i de moment també està en libertat.
Són maneres i formes d’actuar de la justícia europea que no només contrasten amb les de la justícia espanyola, sinó que la deixen en clara evidència.
Tant alguns jutges, com el govern i els seus “palmeros” s’han inventat una realitat que senzillament no existeix, és una posveritat, una mentida grossa per poder aplicar una repressió tan gran que a ningú se li acudeixi tornar a plantejar en dècades el més mínim canvi en l’estructura de l’estat. Ni abolició de la monarquia, ni federalisme, ni independència, la sacrosanta "una gran i lliure" és intocable, és llei divina i punt.
La repressió i la presó són dues formes bastant típiques de solucionar els problemes "a l’espanyola" i per cert, no només a Catalunya. La letra con sangre entra, diuen.
El 9 d’abril passat el vicesecretari de Política Social i Sectorial del Partit Popular, Javier Maroto declarava a la premsa: "Aquest és un tema molt seriós i ha de deixar una empremta en la Història d’Espanya. Nosaltres defensarem la unitat territorial amb totes les seves conseqüències ". I aquí estan, disposats a elaborar sense fissures un relat esperpèntic i violent del que està succeint, mentre l’esquerra compra el mateix discurs i dóna suport a un nivell de repressió, acarnissament i venjança que ens iguala a la dictadura franquista.
CAST
Hoy varios cientos de miles de ciudadanos se manifestaron pacíficamente desde la Plaza de España y por la Avenida del paralelo para pedir una vez mas la libertad de los presos políticos.

Varios miembros de los CDR han sido detenidos. Detenidos también cantantes, personas de referencia en la cultura, representantes políticos y miembros del gobierno elegidos democráticamente. Más de 260 cargos de la Genealitat, cesados en aplicación del 155.
Desde hace 40 años que cortar una carretera durante una protesta no se consideraba delito. Desde hace 40 años cantar no se consideraba delito, fuera cual fuera la letra de la canción. Ahora según parece es "terrorismo y rebelión" Vivimos en una democracia muy curiosa que cada vez se parece más a una dictadura.
. El 25 de marzo, el comité de Derechos Humanos de Naciones Unidas ha emitido una resolución en la que insta al Estado a "tomar todas las medidas necesarias para garantizar que Jordi Sànchez puede ejercer sus derechos políticos"
Bélgica abre diligencias contra el Estado español por el geolocalizador instalado, se ve que ilegalmente, en el coche de Puigdemont.
La justicia Alemana deja en libertad a Puigdemont y no ve violencia en el movimiento independentista catalán.
Tanto algunos jueces, como el gobierno y sus palmeros se han inventado una realidad que sencillamente no existe, es una posverdad, es una mentira gorda para poder aplicar una represión de tal calibre que a nadie se le ocurra volver a plantear en décadas el más mínimo cambio en la estructura del estado. Ni abolición de la monarquía, ni federalismo, ni independencia, la sacrosanta "una grande y libre" es intocable, es ley divina y punto. La represión y la cárcel son dos formas bastante típicas de solucionar los problemas "a la española" y por cierto, no solo en Catalunya. La letra con sangre entra, dicen.

El nueve de abril pasado el vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto declaraba a la prensa que "Este es un tema muy serio y tiene que dejar una huella en la Historia de España. Nosotros vamos a defender la unidad territorial con todas sus consecuencias" y en esos están, dispuestos a elaborar sin fisuras un relato esperpéntico y violento de lo que está sucediendo, mientras la izquierda compra el mismo discurso y apoya un nivel de represión, ensañamiento y venganza que nos iguala a la dictadura franquista.

Texto: Tono Carbajo
Fotos: Xavi Ariza, Tono Carbajo, Manu

2018_04_15_Llibertat Presos Polítics_ Tono Carbajo 01