Para ver el resto de las fotos ir a Galería de Fotomovimiento

CAT

El dimarts 22 i dimecres 23 d’octubre, amb motiu de la vaga estudiantil convocada de cara al dijous 24, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) les estudiants tornaren a rebel·lar-se en front de la violència estructural que pateixen a les aules. Una vegada més, per colpejar amb contundència i determinació la universitat elitista i mercantilitzada a la que són sotmeses.

CAST

El martes 22 y miércoles 23 de octubre, con motivo de la huelga estudiantil convocada para el jueves 24, en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) las estudiantes volvieron revelarse ante la violencia estructural que sufren en las aulas. Una vez más, para golpear con contundencia y determinación la universidad elitista y mercantilizada a la que son sometidas.

COMUNICAT DE LA CAF

Les Assemblees de Facultat, coordinades en la CAF, portem anys fent sentir les nostres reivindicacions, tant al carrer com en les institucions de la UAB. Aquestes però, han estat menystingudes pels successius equips de Govern i Consells Socials de la universitat.

Entenem les nostres reivindicacions com un mínim per tal de poder seguir treballant en aquesta direcció però ens trobem en un moment en el què no valen mitges tintes, ni posicions ambigües. Davant la nul·la voluntat política del rectorat per tal d’escoltar i fer efectives les mesures que proposem, des de la CAF diem prou. No ens trobem en la situació de seguir demanant espais i recursos per als estudiants, ni de pidolar beques o una reducció de les taxes, ni d’avisar que Bolonya no funciona pedagògicament i que la seva intenció última era la mercantilització de la universitat pública, ni de seguir reclamant eternament més democràcia a les institucions.

Aquesta nova etapa que encetem amb l’ocupació del local a la Plaça Cívica respon a la voluntat de crear espais alliberats on construir pensament crític, profundament democràtic i popular. Les assemblees de facultat ja no són només espais de participació política on debatre, decidir, defensar i recollir les inquietuds i els drets dels i les estudiants de la UAB, sinó que hem esdevingut l’eina de contrapoder de l’estudiantat de la mà de professorat i PAS del campus.10447916196_f33da76282_o

L’ocupació del local en concret respon a l’adjudicació d’aquest espai per al Consell d’Estudiant de la UAB (CEUAB) per part dels òrgans de govern de la universitat. El CEUAB és un òrgan que reprodueix pas a pas la democràcia representativa tan posada en qüestió en els últims temps. Aquest òrgan busca l’elitizació de la capacitat d’incidència en la política de la universitat. Aquesta institució estudiantil no té mecanismes de control dels seus membres, convertint‐se en un òrgan obscur que pot caure fàcilment en la corrupció i el clientelisme. Des del rectorat es busca i patrocina la complicitat d’aquests estudiants en les retallades que fa anys que s’executen des de la Generalitat de Catalunya, el Govern central i la Unió Europea.

Per tant, entenent que el CEUAB representa uns interessos allunyats de la realitat de l’estudiantat afectat per les mesures que mercantilitzen l’educació, recuperem aquest espai per articular la nostra lluita i passar de la desobediència a l’empoderament.

CAF
Coordinadora d’Assemblees de Facultat Bellaterra
22 d’octubre de 2013

Fotos: Bru Aguiló