MANIFEST DE LES ESCOLES DE DANSA DE CATALUNYA

Estem en un moment històric en el qual la majoria d’escoles de  dansa de Catalunya ens hem unit en comú acord, sota el nom de la dansa, volem expresar la nostra indignació amb les mesures preses per part de la Generalitat el 29 d’octubre.

Les escoles de dansa de Catalunya demanem que es reconegui  la nostra actvitat docent. Hem aplicat les mesures sanitàries necessàries, reduint l,aforament i l’horari. El risc de contagi ha estat de menys de l’1% als nostres centres.

Emparant-nos a l’article 23 de la Declaració Universal dels Drets Humans, reclamem tornar a les aules i a la presencialitat.

El tancament de les escoles de dansa és un atac contra el dret a l’educació i repercuteix directament sobre la salut i el benestar de totes les persones que en participen, mentre que el fet de continuar obertes tindria una incidencia mínima en la propagació de la pandèmia.

Ens exigiu tancar sense oferir-nos cap solució: va passar durant el primer Estat d’Alarma, i torna a passar ara. Tot i això nosatres hem seguit treballant amb tota la resilència de que som capaces per tal de transmetre valors i consciència mitjançant la nostra tasca pedagógica.

El nostre mètode de treball ha estat les clases on line- que no són una solución òptima-; simplement són un pont a les clases presencials, que segur que arribaran, però . . . quan? Seguim abandonades per la vostra mirada iels vostres fets.

Segons l.article 35 de la Constitució Espanyola, volem que, sie ens dieu que no, ens aporteu solucions, ajudes i recursos per mantenir les nostres escoles.

Demanem més claredat en les normatives. Per què hem de tancar les nostres escoles de dansa quan les extraescolars als centres d’educació obligatòria, les escoles d’estudis reglats i els centres d’alt rendiment de dansa, poden mantenir la seva activitat? Si totes hem aplicat les mateixes mesures sanitàries, per qué nosaltres restem tancades? Gran part de l’alumnat que arriba als centres de formació reglada surten de les nostres escoles que ens heu fet tancar.

I per aquests motius, exigim:

-La reobertura dels centres i escoles de dansa de Catatalunya.

– Un plà d’ajudes directes i línies de subvencions ( que no crèdits sense aval) accesibles a tots els professionals de la docència de la dansa, directors i directores de centres de dansa, i empreses.

Nosaltres som part de la solució.

Treballem en pro a les vostres decisions i oferim recursos a la societat perquè el greuge provocat per aquesta pandèmia de la Covid-19 es pugui viure des d’un equilibri emocional molt més estable.

La dansa no només és segura; la dansa cura; la dansa és salut i és benestar.

La dansa ha de seguir existint i la llavor la tenim a les aules.

Fotos: Pedro Mata.

2020_11_09_ escoles dansa catalunya (12)