Para ver el resto de las fotos ir a Galería de Fotomovimiento

Sabeu qui és i què fa la regidora del districte de ciutat vella, la Mercè Homs?

La Mercè Homs Molist, germana de l’actual conseller de la Presidència, neix a Vic l’any 75, és llicenciada en pedagogia a la UB, està casada, és mare de 3 fills i resideix al barri de Gràcia.

Només ha exercit la seva professió en una única empresa abans de fer carrera política, aquesta empresa és Autoridad Portuaria de Barcelona, amb la que encara està vinculada com a membre de Consell de la Gerència Urbanística de Port 2000.
Va ser escollida com a regidora del districte perquè segons l’alcalde Trias “hi ha territoris, que per la seva complexitat, requereixen d’una mirada i un tacte especial per part de l’ajuntament”.

De seguida que va arribar al càrrec va dirigir-nos una carta en la que al tercer paràgraf afirma: “Convivència, seguretat i harmonia, aquesta és la voluntat d’aquest govern i aquesta serà la motivació que ens farà treballar cada dia, incansablement.”10596774073_067c21d921_o

D’ençà que la Mercè és regidora, suposem que sempre des d’aquesta mirada i tacte especial, i de ben segur fent pedagogia, que als veïns i veïnes del barri del raval ens fa la vida impossible. S’ha dedicat incansablement a criminalitzar-nos . Ha facilitat, mirant sempre cap a una altra banda, la brutalitat policial indiscriminada.

Mitjançant l’enduriment de les ordenances, l’aplicació de polítiques inhumanes i l’aprovació del Pla d’Abusos de Ciutat vella està duent a terme la gentrificació del barri (fer fora els veïns), amb la finalitat de dedicar-lo a usos exclusivament turístics. El conjunt de totes aquestes accions està essent demolidora per als col·lectius del barri més vulnerables. Una mostra d’aquestes actuacions de clara violència institucional, des d’aquest mirar i tacte tant especial, són les que s’estan publicant des de ja fa uns anys:

L’ 11/06/2010 al diari el país explicaven la brutal detenció d’un presumpte traficant: li van etzibar cosses i li trepitjaren el cap. Uns veïns que van presenciar horroritzats la pallissa, van fer fotos i ho van denunciar. Enguany la fiscalia demana 3 anys de presó per als mossos d’esquadra (ME) que el van agredir, per abús d’autoritat.

A 20minutos, vam poder llegir que durant el 2010 la Guàrdia Urbana (GU) va denunciar 159 persones per tocar música al carrer i a més els hi va decomissar els instruments.

Al setembre de 2012, vam patir la primera víctima mortal de l’ordenança de civisme , la Mary, una treballadora sexual de 55 anys que va morir ofegada per les multes que li posava, cada cop que trepitjava el carrer, l’agent de la GU 22.302, amb el sobrenom de “el perro”, que la va assetjar impunement fins al darrer alè i que encara avui patrulla la mateixa maçana. (Les sancions econòmiques a prostitutes van duplicar el seu import)

El 16/06/2013, el periodista Bertran Cazorla fou detingut i apallissat a la comissaria dels ME de Nou de la Rambla. El motiu, parar-se a mirar com una patrulla identificava un home de mala manera.

El 29/06/2013 redades homòfobes arreu de Barcelona als locals d’ambient el dia de l’Alliberament LGTB van encendre al col·lectiu gai. Al Raval, els ME van entrar al Bar 23 i a La Bata de Boatiné , ambdós al carrer Robador.

Joan S. era al 23, va denunciar que “El van portar fins un racó ben amagat i el van apallissar entre 4 robocops, com un grup de fatxes” . El músic Sergio Boal també era al 23 i va denunciar als ME per detenció il·legal, lesions i un delicte contra la integritat moral: “M’han fotut una pallissa, humiliant-me i tractant-me de delinqüent”.

I com no, els dies 7, 8 i 9 d’agost d’enguany vam poder tornar a llegir i veure a la vanguardia (i amb aquest ja van 3 anys consecutius) la darrera campanya de la GU contra els llauners i els músics de carrer. Persones, algunes sense papers, que no tenen altre mitjà de subsistència.

El 05/10/2013 l’encontre amb els ME va ser mortal per a Juan Andrés , veí nostre i empresari, que moria unes hores després de rebre una brutal pallissa per part d’agents d’aquest cos policial, van ser-ne en total 12 els que hi van participar o encobrir el que havia passat. Fins i tot van anar a l’Hospital Clínic per fer canviar l’informe mèdic i que no es parlés d’homicidi.

El 17/10/2013 hi va haver una batuda contra treballadores sexuals al carrer Robadors del Raval. La GU va clausurar 4 habitatges i 4 locals, entre ells un taller de bicis. L’ordre venia perquè antigament s’hi va exercir la prostitució i altres activitats sense llicència municipal. Però resulta que les persones que han fet fora no tenien res a veure amb els inquilins o propietaris anteriors ni amb el negoci de la prostitució. Ara aquestes famílies es troben al carrer, algunes d’elles amb nens.

Els veïns i veïnes del raval no entenem de la mateixa manera que la Mercè Homs el significat per les paraules: convivència, seguretat i harmonia.

Teniu clar ara qui és i què fa la Mercè Homs com a regidora del districte de ciutat vella?

Fotos: Bru Aguiló, Moni, Manu

También te puede interesar