Más fotos en Galería de Fotomovimiento

Nosaltres amb Grècia

Contra l’Europa del xantatge financer i per la sobirania dels pobles
Durant els darrers anys, la gent de Grècia ha rebut un atac sense precedents per part de les institucions financeres i no financeres europees i internacionals. Amb l’excusa de rescatar el país d’una crisi del deute sobirà, que en realitat era una crisi bancària, i després d’utilitzar els rescats per salvar els grans bancs europeus, s’ha portat la població grega a una situació de crisi humanitària sense precedents. El 30% cau per sota del llindar de pobresa, per culpa d’unes retallades que han afectat brutalment les pensions, la sanitat pública i tots els serveis públics, i unes pujades d’impostos que han castigat les classes populars i han paralitzat la economia productiva del país.
Els 5 anys d’aplicació de les polítiques d’austeritat imposades per la troica han suposat un atac directe al teixit social, tot provocant la desesperació de la població, que ha contribuït al creixement del feixisme, del racisme i de la xenofòbia.
Durant aquests anys s’han articulat resistències que van des de manifestacions, ocupacions de places i moltíssimes vagues, fins a projectes d’autogestió, economia solidaria i cooperatives. I ara la gent ha dit prou.
Des de Catalunya, enviem la nostra solidaritat a la societat grega. Defensem el seu dret a decidir sobre una qüestió tan important com el futur econòmic i social del seu país. Rebutgem els atacs de la troica i altres institucions.
Nosaltres amb Grècia: Contra l’Europa del xantatge financer
• Donem suport a la lluita del poble de Grècia contra les imposicions de les institucions europees i internacionals que minen la seva sobirania.
• Demanem una solució per alliberar el país del deute.
• Defensem el dret a decidir per poder sortir de la crisi amb un model econòmic sostenible.
• Donem suport a les demandes de la societat grega de dedicar els seus recursos a fins socials i al suport de l’economia productiva, retallant dràsticament els diners destinats a armes i a pagar banquers.

Texto de los convocantes
Fotos: Xavi Ariza