«Esto ha venido para quedarse»
Miembros del Sindicat de barri de Poble Sec y del Ateneu La Base han fundado el Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble Sec para enfrentar las consecuencias de la pandemia que viven muchxs vecinxs del barrio. Como en todo el Estado, mucha gente se ha quedado sin ingresos y en una situación económica muy precaria y depende de donaciones alimentarias.
El Comitè recibe donaciones de alimentos, productos de higiene personal y del hogar, y las distribuye dos veces por semana a vecinxs inscritos en su lista. Un total de 180 familias, el equivalente de unas 600 personas, recibe ayudas, pero la lista de espera es larga y la red no llega a cubrir las necesidades de todxs lxs que lo necesitan.
Pero el Comitè va mas allá del asistencialismo y se define como una red solidaria de apoyo mutuo. Por eso, en el momento de la entrega de la comida también reparten información sobre el Sindicat, otras organizaciones autónomas del barrio y campañas concretas, como por ejemplo la Huelga de alquileres que se está desarrollando en todo el Estado y más allá. Es así como lxs propixs vecinxs destinatarixs de las ayudas se han convertido en activos miembros del Comitè y contribuyen a que se siga tejiendo la red de solidaridad y resistencia en el barrio.
En abril el Comitè firmó junto a otras veinte redes de solidaridad el comunicado “Los juegos del hambre 2020”, que denunciaba las carencias asistenciales del Ajuntament de Barcelona y la represión de la Guàrdia Urbana contra miembros de las redes y exigía medidas sociales urgentes.
Por último, muchas gracias a la gente del Comitè por su colaboración y por el importante trabajo que están haciendo.
Texto y Fotos: Alex Wix.
«Això ha vingut per quedar-se»
Membres del Sindicat de barri de Poble Sec i de l’Ateneu La Base han fundat el Comitè Revolucionari d’Aliments del Poble Sec per fer front a les conseqüències de la pandèmia que viuen moltes veïnes del barri. Com arreu de l’Estat, molta gent s’ha quedat sense ingressos i en una situació econòmica molt precària i depèn de donacions alimentàries.
El Comitè rep donacions d’aliments, productes d’higiene personal i de la llar, i les distribueix dues vegades per setmana a veïns inscrits a la llista. Un total de 180 famílies, l’equivalent d’unes 600 persones, rep els ajusts, però la llista d’espera és llarga i la xarxa no arriba a cobrir les necessitats de tothom qui ho necessita.
Però el Comitè va més enllà de l’assistencialisme i es defineix com una xarxa solidària de suport mutu. Per això, en el moment de l’entrega del menjar també reparteixen informació sobre el Sindicat, altres organitzacions autònomes del barri i campanyes concretes, com ara la Vaga de lloguers que s’està duent a terme a tot l’Estat i més enllà. És així com les pròpies veïnes destinatàries dels ajuts han esdevingut actives membres del Comitè i contribueixen a que es continuï estenent la xarxa de solidaritat i resistència al barri.
A l’abril el Comitè va firmar, junt amb altres vint xarxes de solidaritat, el comunicat “Los juegos del hambre 2020”, on es denunciaven les mancances assistencials de l’Ajuntament de Barcelona i la repressió de la Guàrdia Urbana contra membres de les xarxes i exigia mesures socials urgents.
Per acabar, moltes gràcies a la gent del Comitè per la seva col·laboració i per la important tasca que estan fent.
Text i fotos: Alex Wix.