Esta mañana a las 11h. en la Plaça Sant Jaume de Barcelona, ha tenido lugar la rueda de prensa de #AturemLaSubhasta , para convocar a medios, colectivos y resto de la sociedad civil a participar en los actos que se realizarán los próximos días 4 y 5 de julio con el fin de evitar que se realice la subasta. Aquí encontraréis toda la información de los lugares y horas.
<a href=»https://aturemlasubhasta.wordpress.com/» rel=»nofollow»>aturemlasubhasta.wordpress.com/</a>

Passem a l’acció, aturem la subhasta!
El proper 5 de Juliol la Generalitat de Catalunya vol subhastar 47 immobles procedents d’herències intestades.
Mentre al carrer cada dia som més les que ens deixem la pell organitzant-nos des del suport mutu per fer front a la gentrificació, l’expulsió de les veïnes i la manca d’habitatge assequible, la Generalitat actua com un especulador més. La pròpia Generalitat es va comprometre el 2016 a no subhastar més immobles heretats. Ara, lluny d’aquell compromís, ha decidit subhastar-los i, per tant, posar-los al servei dels voltors. Sens dubte la pitjor decisió de les possibles en un moment on l’ampliació del parc d’habitatge públic assequible és una necessitat social inqüestionable per ningú.
Aquesta decisió és una declaració de guerra a totes aquelles que patim l’exclusió habitacional. Vivim en un país on l’habitatge públic a dures penes supera l’1%, on gairebé una quarantena de famílies perden el seu habitatge cada dia, i on l’augment del preu del lloguer ens expulsa dels nostres pobles, barris i ciutats, destruint així els nostres vincles, les nostres comunitats i en definitiva les nostres vides.
Davant d’aquest atac, no podíem quedar-nos amb els braços plegats. En les últimes setmanes hem estat capaces de posar, mitjançant la denúncia i l’acció directa, aquest conflicte al centre del debat polític, i això ha començat a tenir resultats. L’expropiació directa mitjançant l’ocupació d’un dels habitatges per part del Sindicat de barri de Poble Sec, o el fet que el Govern hagi cedit davant de la pressió de les veïnes del Gòtic i retiri de la subhasta l’edifici del carrer de la Llibreteria 16, on se situa l’emblemàtic Mesón del Café, ens demostra que sí que es pot. El dret a l’habitatge ha de ser sempre una prioritat, les limitacions legals són excuses.
Ara, però, cal que fem un pas més enllà. El nostre objectiu és aturar la subhasta, i per aconseguir-ho farem el que calgui. No permetrem que el patrimoni de totes vagi a parar a mans dels voltors!
Fem una crida a totes aquelles que lluny de quedar-se mirant amb resignació com l’ofensiva especulativa destrossa les nostres vides han decidit plantar-li cara. Fem una crida a anar més enllà de la denúncia i el simbolisme, per evitar juntes que aquesta subhasta pugui celebrar-se.
Exigim que s’aturi immediatament TOTA la subhasta, que la Generalitat abandoni la pràctica de vendre els habitatges que hereta, i que es comprometi a ampliar el parc d’habitatge de lloguer públic i assequible.
El dia 5 de Juliol demostrem-los la nostra força, aturem la Subhasta!

Juntes ho podem tot!

Fuente texto: https://aturemlasubhasta.wordpress.com
Fotos: Manu y Manuel Roldán

2018_07_02_Aturem La Subhasta_Manu_01