8 de març, Dia de la Dona Treballadora, Barcelona.

La jornada va començar la nit abans, com cada any, amb la marxa nocturna no-mixta. Milers de dones i persones dissidents van recórrer els carrers del districte de Sarrià-Sant Gervasi reivindicant que «La nit és nostra».

L’endemà al matí, la Universitat Autònoma de Barcelona es despertava amb el piquet estudiantil dins el marc de la vaga general feminista convocada durant tot el dia. Les estudiants van tallar un any més, els accessos a la Universitat i a les facultats.

Durant el dia els diferents col·lectius de tots els barris de Barcelona realitzaven les seves mobilitzacions. A Gràcia un centenar de persones van participar de la cercavila reivindicativa que el Comitè de Vaga 8M va convocar amb diferents parades a punts claus del barri. Per altra banda, els barris del Fort Pienc, la Sagrada Família i la Dreta de l’Eixample conjuntament van realitzar-ne una a primera hora de la tarda.

Finalment, a les 18.30 es convocava la manifestació unitària a Passeig de Gràcia per als diferents blocs i amb una part mixta. Unes cinc mil persones van assistir a una manifestació estàtica adaptada aquest any, a les mesures sanitàries per la pandèmia.

Text: Joanna Chichelnitzky

Fotos: Mònica Parra i Joanna Chichelnitzky

 

08_03_2021 8M Dia de la Dona Treballadora